.

Pulse 2 Quiz Night In - The Answers

PULSE 2 QUIZ NIGHT IN

How did you get on?

Here's the answers to our 8 rounds on our Pulse 2 Quiz Night

ROUND 1 - The Flashback (as heard with Chris Johnson & Paul Foster)

Did you work out the year that these songs come from?

Flashback 1

ANSWER - 1972

Flashback 2

ANSWER - 1979

Flashback 3

ANSWER - 1983

ROUND 2 - Wake Up Your Brain (as heard with Chris Johnson)

1) What was the last song by The Beatles to get to number 1?

The Ballad Of John and Yoko

2) What’s the main fruit ingredient in a Liverpool Tart?

Lemon

3) Which road sign was the winning entry in a school competition?

Elderly People Crossing

4) In the classic detective series Bergerac, what’s Bergerac’s first name?

James/Jim

5) Which musical instrument is mentioned in the lyrics to ABBA’s Dancing Queen

Tambourine

6) Which singer was the first to play himself in an episode of The Simpsons?

Tony Bennett

7) Who was the first British star to be a guest on The Muppet Show?

Peter Ustinov

8) What's the only east coast resort that faces west?

Hunstanton

ROUND 3 - A Question from Audrey (as heard with Paul Foster)

ROUND 4 - West Yorkshire Whereabouts (as heard with Chris Johnson)

Guess the West Yorkshire place from the cryptic audio clue

1)

ANSWER - Denby Dale

2)

ANSWER - Cooper Bridge

3)

ANSWER - Roberttown

4)

ANSWER - Temple Newsham

5)

ANSWER - Earlsheaton

ROUND 5 - Lunchtime Lyrics (as heard with Jim Coulson)

1) You don't seem to know, or seem to care what your heart is for

ANSWER - Natalie Imbruglia - Torn

2) In rain or shine, You've stood by me girl

ANSWER - Queen - You're My Best Friend

3) Calls to mind the silver screen, And all its sad good-byes

ANSWER - George Michael - Careless Whisper

4) You want me to leave it there, afraid of a love affair

ANSWER - ABBA - Take A Chance On Me

5) With danger on my mind I would stand on the line of hope

ANSWER - Take That - Never Forget

ROUND 6 - Now That's What I Call A Name That Now Album...(as heard with Paul Foster)

Now That's What I Call Music was first released back in 1983, the most recent album due to be out is number 105. We've taken 3 songs from one of those albums, but can you figure out the year, AND the Now album number?

1)

ANSWER - NOW 18 from 1990

2)

ANSWER - NOW 44 from 1999

3)

ANSWER - NOW 6 from 1985

ROUND 7 - Home Made West Yorkshire - 5 places in West Yorkshire recreated by Jim Coulson and his kids


ROUND 8 - Album Covers

 

 

Congratulations for completing the Pulse 2 Quiz Night In!

If you enjoyed these questions, tune in to Pulse 2 to play along with these and much more on air!